ДОСЛІДЖЕННЯ ГЕНДЕРНОГО ПІДХОДУ В КЕРІВНОМУ ТА ПЕДАГОГІЧНОМУ СКЛАДІ ЗВО

Діана Анатоліївна Семячкіна

Анотація


У контексті формування демократичного суспільства у світі в цілому та в Україні зокрема актуальність впровадження гендерного підходу в систему вищої освіти не викликає сумніві. В статті підведено підсумки дослідження реалізації гендерного підходу в розподілі керівних та педагогічних посад в освітньому процесі ЗВО на прикладі провідних університетів області. Дане дослідження стосується одного з аспектів реалізації гендерного підходу в освітньому процесі закладів вищої освіти. У статті також наведені подальші шляхи досліджень у згаданому напрямі.


Повний текст:

PDF

Посилання


Когут І. Чим відрізняються жінки і чоловіки: про гендерну (не)рівність у вищій освіті [Електронний ресурс] : 2014 / І. Когут. – URL: https://cedos.org.ua/uk/articles/chym-vidrizniaiutsia-zhinky-i-choloviky-pro-hendernu-ne-rivnist-u-vyshchii-osviti. – Назва з екрану.

Сидоренко І., Василега. О. Гендерний підхід в освіті: соціокультурні та психолого-педагогічні аспекти. Проблеми сучасної психології. 2017. №35. [Електронний ресурс] : І. Сидоренко, О. Василега. – URL: http://journals.uran.ua/index.php/2227-6246/article/download/157279/156526. – Назва з екрану.

Голубєва М., Ковальчук О. Гендерна культура педагога та гендерна чутливість [Електронний ресурс] : 2017 / М. Голубєва, О. Ковальчук. – URL: http://ekmair.ukma.edu.ua/bitstream/handle/123456789/13147/Holubieva_Henderna_kultura_pedahoha_ta_henderna_chutlyvist.pdf?sequence=1&isAllowed=y. – Назва з екрану.

Реалізація гендерної політики в управлінні освітою : навчально-методичний посібник / за заг. ред. Протасової Н. Г., д. пед. наук, проф.. – Запоріжжя : Друкарський світ, 2011 – 176 с.

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка : офіційний сайт. URL: https://www.cuspu.edu.ua/ua/

Центральноукраїнський національний технічний університет : офіційний сайт. URL: http://www.kntu.kr.ua


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.