МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ЛОГАРИФМІЧНИХ РІВНЯНЬ ТА НЕРІВНОСТЕЙ

Людмила Вікторівна Самойленко

Анотація


У статті висвітлено актуальність вивчення теми «Логарифмічні рівняння та нерівності» як однієї з основних тем в шкільному курсі алгебри та початків аналізу старшої школи. Детально на прикладах показано розв'язування логарифмічних рівнянь та нерівностей різними методами за рівнями складності. Вказано основні моменти, на які потрібно звернути увагу при розв'язуванні, для попередження втрати коренів чи виникнення сторонніх. 


Повний текст:

PDF

Посилання


Кушнір В.А. Технологія розвязування та конструювання логарифмічних рівнянь та нерівностей з позиції їх перетворень / В.А.Кушнір //Математика в рідній школі: наук.журнал. -2016. - № 5. – с.39-46.

Логарифмічні рівняння // Математика. – 2004. – квітень (№ 14). с 7-10.

Логарифмічні та показникові нерівності // Математика в школі. – 2004. - № 1. с.20-22.

Мерзляк А.Г. Алгебра. 11 клас : підруч. для загальноосвіт. навч. закл.: академ. рівень, проф. рівень / А.Г. Мерзляк, Д.А. Номіровський, В.Б. Полонський, М.С. Якір. – Х. : Гімназія, 2011. – 431 с. : іл.

Розв’язування логарифмічних нерівностей / Н.М. Повзло // Математика в школах України. – 2006. – квітень (№ 11). с. 7-17.

Систематизація методів розв’язування показникових і логарифмічних рівнянь і нерівностей/ Т.І. Іванко // Математика в школах України.- 2007. – березень (№ 7). С. 16-21.

Слєпкань З.І. Методика навчання математики. – К.,: «Зодіак-ЕКО», 2000.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.