ЗАДАЧІ НА ПОБУДОВУ З ВИКОРИСТАННЯМ ЦИРКУЛЯ ТА ЛІНІЙКИ ТА ЇХ ВПЛИВ НА УЧНІВ У СЕРЕДНІЙ ШКОЛІ

Катерина Сергіївна Марченко

Анотація


У статті проаналізовано зміст задач на побудову з використанням циркуля та лінійки в основній школі. Охарактеризовано різновиди  методів для розв’язування задач на побудову з циркулем та лінійкою. Викладена поетапність розв’язування задач на побудову. Проілюстровано вплив на формування умінь та навичок учнів під час розв’язування даних задач. Розглянуто проблему  труднощів у розв’язуваннізадач на побудову в учнів основної школи. Сформовані рекомендації щодо розв’язування задач на побудову з використанням циркуля та лінійки в основній школі.

Повний текст:

PDF

Посилання


Боравльов А.П. Аналіз у розвʼязанні задач на побудову: Навч. посіб. для студ. мат. спец. вищ. пед. навч. закл. / А.П. Боравльов, І.Г. Ленчук. – К.: Вища шк. 2012., – 191 c.

Гібалова Н.В. Математика : навч. посіб. / Н.В. Гібалова, Н.Д. Карапузова, В.А. Ржеко; Полтав. нац. пед. ун-т ім. В.Г. Короленка. 2-е вид., перероб. – Полтава: АСМІ, 2017. –360 c.

Король Я. Формування практичних умінь і навичок на уроках математики / Я. Король. – Тернопіль: Навчальна книга Богдан, 2000. – 136 с.

Ленчук І.Г. Система навчання майбутнього вчителя конструктивної геометрії: монографія / І.Г. Ленчук. – Житомир, 2011. – 356 c.

Математика. Навчальна програма для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів / М.І. Бурда, Ю.І. Мальований, Є.П. Нелін, Д.А. Номіровський, А.В. Паньков, Н.А. Тарасенкова, М.В. Чемерис, М.С. Якір [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.mon.gov.ua/ua//activity/education/56/generalsecondareducation/educational

Сухарева Л. Як розвинути просторову увагу вашої дитини / Л. Сухарев. – X.: Вид-во «Ра¬нок», 2009. – 80 с.

Тименко В.П. Концептуальні засади формування конструктивних умінь в учнів початкової школи [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://eprints.zu.edu.ua/1413/1/72.pdf

Філіпповський Г.Б. Чудові обмеження в задачах на побудову /Г.Б. Філіпповський. – X.: Вид. група «Основа». 2011.– 143 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.