ВИВЧЕННЯ ІСТОРІЇ ПЕРУКАРСЬКОГО МИСТЕЦТВА У ПРОФІЛЬНОМУ НАВЧАННІ

Світлана Володимирівна Тупаленко

Анотація


В статті розкривається історія перукарського мистецтва від давніх часів і до сьогодення. Вивчення історії перукарського мистецтва у курсі за вибором «Основи перукарської справи» у профільному навчанні старшокласників сприяє розвитку творчого потенціалу майбутнього перукаря, здатного до професійного саморозвитку, який зможе продукувати нові ідеї, орієнтуватися у швидкоплинному світі моди на основі знань з досвіду й напрацювань попередніх поколінь майстрів перукарської справи. Наголошено, що сучасний стиліст та перукар, маючи знання з історії зачісок, зможе адаптувати їх до сьогоднішніх модних тенденцій, знайде зачіску, яка пасує найкраще під образ людини, її стиль та контур обличчя, створить довершений образ.


Повний текст:

PDF

Посилання


Кац А. Л. Санітарія, гігієна перукарської справи: підручник для середнього проф. освіти / А. Л. Кац. – М : Легка і харчова промисловість, 1984. – 136 с.

Корнєв В. Д. Моделювання та художнє оформлення зачісок / В. Д. Корнєв. – К. : Знання, 2001. – 294 с.

Одинокова І. Ю. Технологія перукарських робіт: навч. посіб. для початкової проф. освіти / І. Ю. Одинокова, Т. А. Черниченко. – М : Академія, 2004. – 176 с.

Орлов В. Ф. Перукарське мистецтво: підруч. для учнів професійно-технічних навч. закладів / В. Ф. Орлов. – К. : Грамота, 2005. 351 с.

Панченко О. А. Мелирование и прическа / О. А. Панченко. – СПб. : Корона-принт, 2000. – 399 с.

Сиромятникова І. С. Історія зачіски: 3-тє видання/ І. С. Сиромятникова. − М. :Рипол Класик, 2005. – 322 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.