МЕТОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИВЧЕННЯ ТІЛ ОБЕРТАННЯ У СТАРШІЙ ПРОФІЛЬНІЙ ШКОЛІ

Оксана Володимирівна Сабурова

Анотація


у статті розглянуто методичні особливості розв’язування стереометричних задач на тіла обертання та комбінації геометричних тіл; розглянуто задачі підвищеного рівня, у яких досліджені циліндр, конус, зрізаний конус, куля та інші тіла, які є комбінацією даних; застосовано метод додаткових побудов та використано подібність досліджуваних об’єктів; відмічено позитивний вплив застосовуваних способів розв’язання задач на підвищення освітнього рівня школярів. У статті розглянуто стереометрична задача практичного змісту, у розв’язанні якої використано апарат математичного аналізу; відмічено, що розв’язування таких задач у старшій профільній школі сприяє поглибленню знань школярів з геометрії і може бути використане для підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання та у позакласній роботі.


Повний текст:

PDF

Посилання


Ізюмченко Л.В., Ботузова Ю.В., Ткаченко Л.А. Інтенсифікація підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики (стереометрія): [навч. посібник]. – Кропивницький: КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», 2018. – 121 с.

Стереометрія у старшій школі: посіб. для вчителя / Я.С. Бродський, В.Ю. Грек, О.Л. Павлов [та ін.]. – Т.: Богдан, 2005. – 404 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.