ВИКОРИСТАННЯ ЗАДАЧ ПРИКЛАДНОГО ЗМІСТУ ПРИ ВИВЧЕННІ МАТЕМАТИКИ У СТАРШІЙ ШКОЛІ

Марія Тарасівна Жалоба, Людмила Володимирівна Ізюмченко

Анотація


Прикладна спрямованість шкільного курсу математики – одна із цілей математичної освіти і основа, на якій опанування учнями математичних знань, вмінь та навичок їх використовувати, відбувається значно ефективніше. У статті йдеться про необхідність практичної спрямованості задач при вивченні математики у старшій школі. Розглянуто приклади задач на тему ресурсо- та енергозбереження, економії сімейного бюджету. Показано актуальність проблеми та необхідність змінити підхід до умов задач, змістивши акцент на ті задачі, які диктує постіндустріальне інформаційне суспільство. Також акцентовано увагу на необхідності збільшення відсотку задач економічного змісту та завданнях прикладного змісту ЗНО з математики

Повний текст:

PDF

Посилання


Бевз Г.П. Методика викладання математики. – К.: «Вища школа», 1989. – 367 с.

Бевз Г. П. Прикладна спрямованість шкільного курсу геометрії: Посіб. для вчителя / Г. П. Бевз. К.: Видавниче підприємство «Перше вересня», 1999. – 56 с.

Ізюмченко Л.В., Ботузова Ю.В., Ткаченко Л.А. Інтенсифікація підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики (стереометрія). – Кропивницький: КОІППО імені Василя Сухомлинського, 2018. – 121 c.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.