ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ГЕНДЕРНОГО ПАРИТЕТУ У СФЕРІ БЕЗРОБІТТЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА УКРАЇНИ

Наталія Іванівна Трохименко, Катерина Сергіївна Акбаш

Анотація


У даній статті проведений порівняльний аналіз гендерного паритету у сфері безробіття Кіровоградської області та України. На основі рівня безробіття населення (за методологією МОТ) у відсотках до економічно активного населення розраховані показники гендерного питомого паритету та коефіцієнту гендерної асиметрії для області і країни. Проаналізована динаміка зміни цих показників з 2005-2015 рр. по області та країні. Виявлені диспропорції безробіття у сторону чоловіків за весь період із динамікою збільшення асиметрії у сторону чоловічого безробіття з роками.


Повний текст:

PDF

Посилання


Статистика та індикатори сфери освіти з врахуванням ґендерного фактору: практичний посібник (навчальний матеріал для семінарів зі статистичних даних і показників освіти). [Пер. з англ. К. Акбаш, Н. Пасічник, передмова та наукова редакція Р. Ріжняк] Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. ЮНЕСКО (UNESCO) – 2017. – 52 c.

Державна служба статистики України. Головне управління статистики у Кіровоградській області. Жінки і чоловіки у Кіровоградській області. Статистичний збірник. Кропивницький 2017. – 95 с.

База даних Європейської економічної комісії ООН (UNECE). [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://w3.unece.org/PXWeb2015/pxweb/en/STAT/STAT__30-GE__03-WorkAndeconomy/012_en_GEWEUnEmploy_r.px/?rxid=6fa5b053-7541-440d-ac4c-6c861ca0af5d

К.Акбаш, Н.Пасічник, Р.Ріжняк Визначення показників розподілу гендерних груп за характерними ознаками. Статистика України. 2017. – т.77. - №2. – с.6-12.

К.Акбаш, Н.Пасічник, Р.Ріжняк Аналіз анкетування з гендерної тематики студентів з використанням показників питомої асиметрії. Науково-теоретичний і громадсько-політичний альманах «Грані». – 2017. – т.20. – № 6/146. – с.5-16.

К.Акбаш, Н.Пасічник, Р.Ріжняк Визначення показників розподілу характерних ознак у гендерних групах (на прикладі студентів факультету). Наукові записки Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки, вип. 31. – Кропивницький: ЦНТУ, 2017. – С. 236–244.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.