АНАЛІЗ ІНДЕКСІВ ГЕНДЕРНОГО ПАРИТЕТУ В СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА УКРАЇНІ

Альона Василівна Руденко, Наталя Олексіївна Пасічник

Анотація


У даній статті проведений аналіз показників уперше у житті зареєстрованих випадків захворювань у Кіровоградській області та Україні для жінок та чоловіків за 2016 рік, а також проведений розрахунок та аналіз індексів гендерного питомого паритету та асиметрії для цих показників. Всі висновки проводились на основі розрахованих показників захворювання у відсотках по відношенню до кількості наявного населення в області та країні. Виявлені захворювання, які характеризуються диспропорціями у бік жінок та чоловіків.

Повний текст:

PDF

Посилання


Джессика Гарднер. Использование гендерной статистики. Набор средств для обучения пользователей. ЕЭК ООН, 2015. – 141 с.

The Global Gender Gap Report 2016. [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www3.weforum.org/docs/GGGR16/WEF_Global_Gender_Gap_Report_2016.pdf

Gender Equality Index 2017. Methodological Report. European Institute for Gender Equality, 2017.

Державна служба статистики України. Головне управління статистики у Кіровоградській області. Жінки і чоловіки у Кіровоградській області. Статистичний збірник. Кропивницький, 2017. – 95 с.

Акбаш К., Пасічник Н., Ріжняк Р. Визначення показників розподілу гендерних груп за характерними ознаками. // Статистика України. – 2017. – Т. 77. – № 2. – С. 6–12.

Акбаш К., Пасічник Н., Ріжняк Р. Аналіз анкетування з гендерної тематики студентів з використанням показників питомої асиметрії. // Науково-теоретичний і громадсько-політичний альманах «Грані». – 2017. – Т. 20. – № 6/146. – С.5–16.

Акбаш К., Пасічник Н., Ріжняк Р. Визначення показників розподілу характерних ознак у гендерних групах (на прикладі студентів факультету). // Наукові записки Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки, вип. 31. – Кропивницький: ЦНТУ, 2017. – С. 236–244.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.