ФОРМУВАННЯ У СТАРШОКЛАСНИКІВ УМІНЬ РОЗВ’ЯЗУВАТИ ЗАДАЧІ З РОЗГОРНУТОЮ ВІДПОВІДДЮ З ВИКОРИСТАННЯМ МАТЕМАТИЧНИХ ПАКЕТІВ

Вікторія Валеріївна Коновалова

Анотація


У статті наведені приклади використання програм динамічної математики при розв’язуванні задач в старших класах, які традиційно передбачають залучення аналітичного апарату. В статті  акцентується увага на конструктивному і дослідницькому підходах при розв’язуванні задач алгебри і початків аналізу на противагу традиційному. Робиться акцент на потребі накопичення емпіричного досвіду математичного дослідження і висновок про необхідність зміщення акцентів навчання математики у бік обов’язкового залучення і вивчення комп’ютерних інструментів, які спрощують розв’язування окремих класів задач і сприяють формуванню якісного математичного знання.

Повний текст:

PDF

Посилання


Юсупов Р.М. Научно-методологические основы информатизации. Санкт-Петербург, Наука, 2000, 455 с.

Жалдак М. І. Використання комп’ютера в навчальному процесі має бути педагогічно виваженим // Інформатика та інформаційні технології в навчальних закладах. 2013. №1. С.10–18.

Триус Ю. В. Комп’ютерно-орієнтовані методичні системи навчання математики. Черкаси, Брама-Україна, 2005, 400 с.

Храповицкий И. С. Методические рекомендации по изменению электронного ученого издания Geometer’s Sketchpad учебном процесс се общеобразовательных учреждений. 2008, 71с.

Голубев В. И. Решение сложных и нестандартных задач по математике. Москва, ИЛЕКСА, 2007, 252 с.

Натяганов В. Л. Методы решения задач с параметрами. Москва, Изд-во МГУ, 2003, 368 с.

Алгебра: Підручник для 10 класу з поглибленим вивченням математики [Мерзляк А. Г., Номіровський Д. А., Полонський В. Б., Якір М. С.]. Харків, Гімназія, 2010, 415 с.

Крамор В. С. Задачи с параметрами и методы их решения. Москва, Оникс, Мир и образование, 2007, 416 с.

Ріжняк Р.Я., Кушнір В.А. Розв’язування математичних задач інтегративного змісту засобами комп’ютерного моделювання // Математика в школі. 2009. № 10. С. 34-39.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.