ПІДВИЩЕННЯ ІНТЕРЕСУ ВИВЧЕННЯ МАТЕМАТИКИ ЧЕРЕЗ ЗАПРОВАДЖЕННЯ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС

Анна Степанівна Іванова

Анотація


Основними якостями необхідними людині для праці, є здатність працювати самостійно, брати на себе відповідальність, виявляти ініціативу; готовність помічати проблеми й шукати шляхи їх розв’язання; вміти аналізувати ситуації, застосовувати для цього знання; здатність співпрацювати з іншими; засвоювати нові знання; уміння приймати рішення. Все це формується в школі у недостатній кількості. Тому й багато учнів не бачать сенсу витрачати час на навчання, яке не принесе користі в майбутньому. Зрозуміло, що є різні учні, пізнавальний інтерес, почуття обов’язку, традиції суспільства, яких, спонукають до отримання освіти.

 Компетентнісний підхід дозволяє пов’язати потреби суспільства в освічених компетентних фахівцях з інтересами кожного випускника, який вступає в доросле життя підготовленим, здатним ефективно розв’язувати практичні проблеми та відповідати за власні рішення.

В статті проілюстрована практика реалізації компетентнісного підходу в освітньому процесі.


Повний текст:

PDF

Посилання


Васюник І. С. Розвиток комунікативних компетентностей на уроках математики. – Математика в школах України. – Х.: Вид. група «Основа», – 2014 – № 3 (411) .

Вдовенко В. В. Формування дослідницької компетентності на уроках математики – Математика в школах України. – Х.: Вид. група «Основа», – 2013 – № 34-36 (406-408) .

Компетентнісний підхід в освіті: реалізація теорії та практики / Н.В. Василенко. – Х.: Вид. група «Основа», 2017. – 128 с. – (Бібліотека журналу «Управління школою»; Вип. 9 (176)).

Навчальна програма для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Затверджена наказом МОНу від 14.07.2016 р. № 826, оновлена відповідно до наказу МОНу від 13.01.2017 р. № 52

Ткаченко О. М., Кожевнікова І. М., Шатохіна Л. П. Формування компетентностей на уроках математики – Математика в школах України. – Х.: Вид. група «Основа», – 2014 – № 6 (414) .


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.