МЕТОДИ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ ЕЛЕМЕНТАРНОЇ МАТЕМАТИКИ ЗА ДОПОМОГОЮ МАТЕМАТИЧНОГО АНАЛІЗУ

Олександр Андрійович Горевич

Анотація


В статті велика увага приділена введенню елементів математичного аналізу в шкільну програму, різні методи, форми, а також погляди різних фахівців. Розглядаються також такі поняття як границя функції, первісна, інтеграл, похідна. І разом з цим увага приділена методичній частині. Також показано формулу Ньютона – Лейбніца, оскільки на даний час вона є обов’язковою для вивчення у шкільному курсі математики. За допомогою вказаних початкових формул, понять, теорем і аксіом, діти у старшій школі мають змогу вирішувати задачі, приклади. І досить важливим є те, що діти отримують фундаментальну частину знань, які вона зможе застосувати у своєму подальшому навчанні.

Повний текст:

PDF

Посилання


Логачевська С.П. Диференціація у звичайному класі : посібн. для вчителів, методистів, студ. / С.П. Логачевська. — К., 1998. — 288 с.

Митник О.Я. Як навчити дитину мистецтва мислення. Педагогічна психологія : навч. посіб. для слухачів курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників у системі післядипломної освіти / О.Я. Митник. — К. : Початкова школа, 2006. — 104 с.

Семенець С.П. Навчальне моделювання методів доведення в шкільному курсі математики //Математика в школі. – 2006. – №9. – С. 12-16.

Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. Математика 5-12 класи. – Київ, 2005. – 64 с.

Семенець С.П. Елементарна математика. Навчальна програма (розроблена на основі концепції розвивальної освіти). – Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І.Франка, 2008. – 88 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.