ПОЗАКЛАСНА РОБОТА З МАТЕМАТИКИ В ШКОЛІ ЯК СКЛАДОВА МАТЕМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ УЧНІВ

Зінаїда Володимирівна Габура

Анотація


В статті проілюстровано навчально-виховний процес в школі, а саме позакласна робота з математики. З’ясовано значення, необхідність та доцільність у її проведенні. Наведено види та форми проведення даної навчально-виховної роботи. Показано особливості організації позакласних заходів. Добре організована підготовка вчителем проведення такої роботи, пробуджує та розвиває в учнів інтерес до математики. Завдяки позакласній роботі школярі вчаться самостійно відшукувати нові нестандартні способи вирішення математичних проблем, історичні довідки,біографічні дані про визначних математиків. Позакласна робота з математики дозволяє розглядати питання, які виходять за рамки офіційної навчальної програми, що сприяє формуванню в учнів математичної культури.

Повний текст:

PDF

Посилання


Бондарук В. І. Розвиток математичних здібностей учнів засобами позакласної роботи / В. І. Бондарук // Педагогічний пошук. - 2014. - № 3. - С. 75–77.

Годованюк Т. Позакласна робота з математики / Т. Годованюк // Математика в школі. – 2011. – № 5. – С. 24-29.

Заєць В.І. Математичні вікторини, олімпіади, ранки – [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://klasnaocinka.com.ua/ru/article/matematichni-viktorini-olimpiadi-ranki.html

Коба В.І., Хмура О.О. Позакласна робота з математики в школі. – К.: Радянська школа, 1968.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.