Мета і завдання навчальної дисципліни - формування у майбутнього педагога професійного навчання теоретичних знань із основ метрології, сертифікації, стандартизації та практичного їх застосування у різних галузях народного господарства, зокрема у виробничій сфері.
В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:
- загальні відомості та нормативне забезпечення якості продукції;
- основні вимоги і норми щодо продукції;
- основні поняття, терміни та визначення по стандартизації;
- основні положення державної системи стандартизації;
- державні акти і нормативні та технічні документи зі стандартизації і метрології та управляння якістю;
- основні поняття з сертифікації;
- види і норми технічного контролю;
- сучасні системи управління якістю.
В результаті вивчення дисципліни студент повинен вміти:
- користуватися нормативними документами, які необхідні для організації роботи підприємства на всіх етапах виробництва;
- планувати та оцінювати рівень якості і технічний рівень продукції для забезпечення конкурентоздатності виробів;
- розробляти технічні умови кулінарної продукції;
- користуватися засобами технічного регулювання якості, застосовувати методи управління якістю.
Дисципліна спрямована на формування професійної компетентності інженерно-технічної галузевої.
Програма дисципліни містить такі розділи: Нормативно-правові основи стандартизації. Похибки виготовлення й вимірювання. Статистичні методи в управлінні якістю продукції.