Мета і завдання навчальної дисципліни - формування у майбутнього  педагога професійного навчання теоретичних знань із основ метрології, сертифікації, стандартизації та практичного їх застосування у різних галузях народного господарства, зокрема у виробничій сфері.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

-  загальні відомості та нормативне забезпечення якості продукції;

- основні вимоги і норми щодо продукції;

- основні поняття, терміни та визначення по стандартизації;

-  основні положення державної системи стандартизації;

-  державні акти і нормативні та технічні документи зі стандартизації і метрології та управляння якістю;

- основні поняття з сертифікації;

- види і норми технічного контролю;

-  сучасні системи управління якістю.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен вміти:

-  користуватися нормативними документами, які необхідні для організації роботи підприємства на всіх етапах виробництва;

-  планувати та оцінювати рівень якості і технічний рівень продукції для забезпечення конкурентоздатності виробів;

-  розробляти технічні умови кулінарної продукції;

- користуватися засобами технічного регулювання якості, застосовувати методи управління якістю.

Дисципліна спрямована на формування професійної компетентності інженерно-технічної галузевої.

Програма дисципліни містить такі розділи: Нормативно-правові основи стандартизації. Похибки виготовлення й вимірювання. Статистичні методи в управлінні якістю продукції.