Освітніми програмами для спеціальності 122 Комп’ютерні науки передбачено проходження виробничої практики в організаціях, установах та на підприємствах міста Кропивницького й області. Тривалість практики для здобувачів вищої освіти першого рівня становить 4 тижні, для здобувачів другого рівня освіти становить 4 тижні в другому семестрі та 2 тижні в третьому семестрі.

Перед початком кожної практики зі здобувачами проводиться настановча конференція, на якій окреслюються мета та завдання проходження практики, основні нормативні документи, що регламентують процес проходження практики, а також форми звітної документації, які необхідно подати по завершенню практики.

Мета проходження виробничої практики студентами спеціальності 122 Комп’ютерні науки полягає у формуванні вмінь та навичок до застосування сучасних методів розробки програмного забезпечення, вміння працювати в команді, підвищенні рівня знань по розробці програмного забезпечення різної спрямованості.

  • Робоча програма виробничої практики спеціальності 122 Комп’ютерні науки першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;
  • Робоча програма виробничої практики спеціальності 122 Комп’ютерні науки другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Основними базами проходження практики є наступні компанії: ONIX (https://onix.kr.ua/), BandaPixels (https://bandapixels.com/), ItDevelopCorp (https://www.facebook.com/itdevelopcorp/), ЦДУ ім. В. Винниченка (кафедра ІІТ та інформаційний відділ університету) та ряд інших установ та організацій, діяльність яких пов’язана з ІТ-напрямком.

За результатами проходження виробничої практики проводиться звітна конференція, на якій здобувачі презентують свої досягнення та здають звітну документацію.

Практична підготовка фахівців спеціальності 122 Комп’ютерні науки першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів відповідно до освітньо-професійних програм та навчальних планів передбачає навчальні практики.

Навчальні практики:

  • Навчальна практика з налаштування комп'ютера для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти; (Робоча програма практики)
  • Навчальна практика з адміністрування мереж для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти; (Робоча програма практики)
  • Навчальна практика з організації командної роботи при розробці програмного забезпечення для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти; (Робоча програма практики)