За ініціативи Студентської ради фізико-математичного факультету, 24 вересня 2019 року був проведений громадський захід – флешмоб «Україна – єдина!», присвячений Міжнародному Дню миру, участь у якому взяли студенти першого курсу. До них приєдналися студенти всього факультету.

001

Сам Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1982 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства, ведення бойових дій та вогню проти цивільного населення. В нашій країні День миру встановлено Указом Президента України, й відзначається з 2002 року щорічно 21 вересня – в Міжнародний День миру.

002 003

Збройні конфлікти з веденням активних бойових дій, терористичні акти, масові розстріли людей, в тому числі й в закладах освіти, в різних регіонах нашої планети щороку забирають життя десятків тисяч цивільного населення та сотні тисяч стають постраждалими. Питання миру у сучасному світі, особливого в рамках Концепції ООН «Про сталий розвиток людства», розглядається як одна з найбільших соціальних цінностей та навіть мрій багатьох простих людей.

004 005

Тема миру залишається надзвичайно актуальною і для України, бо вже понад п’ять років на Сході нашої країни триває неоголошена війна, жертвами якої стали понад 15 тис. українців та десятки тисяч були поранені й скалічені. Саме мир є для нас життєво необхідним, як запорука стабільного зростання й розвитку нашої держави.

006 007

Тому девізом цього заходу стали слова пісні – «Україна – єдина!», адже кожен з нас хоче, щоб в Україні нарешті настав мир та живими й неушкодженими повернулися додому наші бійці, які сьогодні боронять цілісність нашої країни.

Повідомлення підготував заступник декана з навчально-виховної роботи доцент А.І. Ткачук.